Hvis du gerne vil arbejde med energi som vindenergi, så kan du vælge at uddanne dig til civilingeniør. Som civilingeniør vil du få en masse viden om både elektroteknologi, mekanik, aerodynamik og aeroelasticitet. Med den viden i bagagen vil du være i stand til at udvikle vindmøller og dermed arbejde med grøn energi eller bæredygtig energi. Er din videnstørst stadig ikke slukket, så kan du vælge at tage en ph.d. I vindenergi. Det vil gøre dig til en eftertragtet medarbejder i både danske og internationale virksomheder.
Arbejd med energi i hjemmet
Du kan også vælge at arbejde med energi i din egen bolig. Det kræver ikke nogen særlig uddannelse, men blot en interesse indenfor området. Vi vil alle gerne spare så meget på energien som muligt. Energi eller strøm er nemlig dyrt. Miljømæssigt bør vi også tænke på bæredygtige energiformer. En mulighed er at sætte solceller op på taget og bruge solenergi til hele eller størstedelen af husstandens elforbrug. Du kan også overveje, hvordan du opvarmer din bolig. Jordvarme er for eksempel en miljøvenlig måde at opvarme din bolig.
Bæredygtige energiformer
Hvis du ønsker at arbejde med bæredygtige energiformer, så bør du tage en uddannelse som ingeniør. Der er ingen tvivl om at fremtiden ligger inden for de bæredygtige energiformer. Danmark er kendt som et videns land. Vores bedste eksportvarer er vores gode hoveder. Derfor har vi også rigtig fine læreanstalter, hvis du drømmer om at blive ingeniør.
Berømte danske ingeniører
Vidste du, at ingeniører sammen med økonomer er dominerende, når man kigger på topposter i C20 virksomheder i Danmark. Lars Rasmussen, administrerende direktør i Coloplast, Anders Runevad, direktør for Vestas og Peder Holk Nielsen, direktør i Novozymes. Sidstnævnte er faktisk nævnt på Forbes liste over Global Game Changers. Det sker på baggrund af hans arbejde for at reducere brugen af olie, kemikalier og vaskemidler.